Saturday, February 11, 2012

Semoga Cepat Sembuh...

Bismillah...keletihan..harini agak jauh la jgk aku bonceng moto sorg diri dkt highway utara slatan..dari tambun, ipoh ke kuala kangsar..utk ape? sbbnya cuma 1..mlawat pnsyarah aku yg baru kluar dari hspital..dia trkena serangan jantung..Alhamdulillah sbb x truk sgt..tapi ksian aku tgk dia..bdn dia dh smakin kurus..katanya turun hmpir 10KG..wlaupun dia x prnah mngajar klas aku, tapi dia sgt2 baik dgn aku..aku syg sgt dkt dia..dia slalu ambik brat tentang diri aku..stiap kali aku masuk Jabatan Pengajian Melayu, dia slalu tegur2 dgn aku, sembang2 dgn aku..biasa jgk dia blanja aku..

aku hmpir2 trsesat dkt kuala kangsar pagi tadi sbb sudah hmpir 2 tahun aku x gi umah pnsyarah aku tu..kali trakhir aku gi umah dia masa dia buat knduri doa slamat utk anak dia nk smbung blajar dkt Australia kot..anak dia bdk Tesl mktab dkt KL, x pasti sama ada IPBA, IPTeknik atau IPIK..aku knal2 mcm tu ja dgn anak dia..anak dia tu laki..yg anak perempuan dia pulak buat Medic dkt Mesir..6 tahun..perghhhhh..aku respek kluarga pnsyarah aku ni sbb kbanyakan kturunan ahli kluarga dia smua brjaya..ada yg jadi pnsyarah, ckgu, doktor..adik dia skrg dok buat phD dkt KL..doktor..blum kahwin pulak tu..haha..mana2 anak dara yg tringin nk kawin dgn dktor, suruh la pnsyarah aku tu ejas2 sikit dgn adik dia tu..haha..

kbelakangan ni aku asyik dpt brita beberapa org pnsyarah aku yg kurang sihat..aku doakan smoga kalian cepat sembuh..smoga Allah kurniakan nikmat ksihatan yg baik..ptg smlm tatkala aku tgh brseronok main tennis dgn lctrur aku, tiba2 ada 1 kjadian yg x diduga brlaku dpn mata aku..mktab aku ada 3 court tennis..aku main court tengah..slalunya aku main court sbelah kiri dgn kwn aku..tapi ptg tu court sbelah kiri aku tu bdk2 junior aku main..kbetulan lctrur aku nk ajar aku cara pukulan "back hand".. court sbelah kanan pulak geng2 pnsyarah Jabatan PJ & Timbalan Pengarah mktab aku main tennis..disbabkan lctrur yg ajar aku main tennis tu sdikit kletihan & sakit kaki, so dia stop mngajar aku lbih awal..so aku truskan main tennis dgn junior aku..pastu aku rehat jap sbb aku pun letih sgt2..sambil2 tu aku mnonton prlawanan antara pnsyarah2 jbtn PJ brsama timbalan pngarah..tiba2 timbalan pun stop kejap..dia gtau dia pnat & pnsyarah aku sruh timbalan rehat jap..pastu aku nmpak dia dok usap2 dada dia..mungkin dia sakit dkt bhagian dada..aku tgk timbalan btul2 ltih..kbetulan cuaca pns sgt..lctrur aku yg lain truskan main tennis..tiba2 nmpak muka timbalan pucat..mcm nk pitam..so smua lctrur aku pakat gi tlg dia..cuba angkat dia supaya pengaliran darah brjalan lncar & supaya dia x pitam..tiba2 dia btul2 lemah..aku pun mula la gelabah..so aku kluar dari court tennis tu & trus gi court tennis sbelah aku tu sbb nk cuba tlg stakat trmampu..aku tgk lctrur2 aku pakat papah dia ke kereta..agaknya nk bwk ke hospital kot..so aku pun x tahu apa prkembangan trbaru tentang timbalan sbb ptg tadi aku x turun gi main tennis sbb aku ada dkt kuala kangsar..hrp2 x da apa2 yg brlaku..

kpd pnsyarah2 aku yg ditimpa musibah & x sihat..aku doakan smoga diaorg brsabar dgn ujian yg Allah bagi & smoga cepat sembuh..

8 comments:

  1. Innalillahiwainnailaihirojiun..yg sakit tu pensyarah jabatan bahasa melayu? spe eh?

    ReplyDelete
  2. en.kamarul azlan..dia prnah mngajar j7 kot..kdg2 bdk2 Tesl dok panggil dia 'encik comel'..:)
    umah dia dkt dgn umah mis liazarose..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..Encik Kamarul Azlan. die pnh ajar ktorg jgk. Dia baik sgt dgn kami..xtau pun dia sakit..tu bila ad sebut psl anak laki dia tu tbe2 teringt en kamarul. Dia dh kt rmah la skrg ni ye?

      Delete
    2. dia sakit khamis minggu lps..time tu dia nk lunch dkt tanjung rmbutan, kdai yg dkt klinik tanjung tu..pastu dia sakit dada..dia trus jln kaki gi klinik tu..pastu dktor sruh gi hspital..smpai dkt sana, dia kna tahan di hspital..4 hari kot dia trlantar dkt hspital..dia ckp dia mkn ubat smpai dh x da slera nk mkn makanan & minuman lain..hari isnin ni insyaAllah klau dh smakin sihat, dia dtg mktb..klau blum pulih, dia nk tambah cuti sakit..lps kluar hspital, dia brehat dkt umah je..

      Delete
  3. ya Allah.. tak tahu pun.. semoga encik cepat sembuh. amiin. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia smakin kurus..ksian sgt tgk dia..dh la sem ni dia kna mnilai 5 org bdk2 praktikum..dia gtau syuk, sorg pun dia blum gi mnilai sbb x sht..

      Delete
    2. hmm, terkejut sangat2.. kesiannya kat en. moga dipermudahkanlah urusan encik. insyaAllah.

      Delete
    3. sama2 kita doakan smoga dia cepat sembuh..

      Delete