Tuesday, February 14, 2012

Peminat Karya Ustazah Fatimah Syarha...

Bismillah...Assalamualaikum..
Beberapa hari yg lps, aku trpandang 1 iklan yg shbt aku post dlm group fb mktb aku..ni iklannya:


Forum tajuk 'Selebriti Syurga'..wowww..mcm mnarik je...pastu aku tgk pula sape ahli2 panel..tiba2 trpandang perkataan ustazah fatimah syarha...wahhh..ni antara penulis yg aku minat jgk...antara penulis yg sering menerapkan unsur2 kerohanian dlm karya2 pnulisannya..aku btul2 kagum dgn beliau..kdg2, apa yg ditulisnya itu btul2 mnyentuh ati...smester lps, aku sempat baca slh 1 karya beliau...perenggan prtama dlm karya beliau yg aku baca tu betul2 trkena dkt 'batang hidung' aku...perghhhhhh...tersentap la jgk bila mmbacanya...aku truskan mmbaca...memang sgt mnarik...beliau byk mnggunakan istilah dlm bhasa arab...& byk lagi istilah yg terkadang mnyebabkan aku trkenang kmbali zaman prsekolahan dulu...situasi brada di skolah agama, trlibat dlm usrah & sbagainya..smuanya aku dh lalui & aku fhm apa yg ingin disampaikan oleh beliau..

bila dh baca iklan trsebut, trasa dlm hati utk nk join forum tu..kbetulan forum tu hari ahad..so x da la sibuk sngt mlm tu...aku contact shbt aku yg post iklan tu...tiba2 dia gtau yg bas dh pnuh...alamak, rugi pulak aku gtau lmbat dkt dia...tiba2 dia msj pulak..dia ckp dkt aku ada tmpat duduk kosong dlm bas...so aku pun punya la smangat nk gi...pastu aku contact kwn2 aku yg minat dlm bab2 pnulisan karya2 smua ni (geng2 sastra)..rupa2nya diaorg x jadi nk prgi...alamakkk...hbis tu sape yg nk temankan aku gi sana? aku klau nk gi jgk, kna ada geng..baru smangat sikit nk prgi...tiba2 dpt pulak msj yg mngatakan bhawa geng laki cuma brapa org ja yg prgi..rasanya 4 org ja kot...perghhhhhhh...hilang smangat aku nk prgi forum tu...mana tidaknya...dlm 1 bas tu, cuma 4 org ja laki...yg lain smua pompuan...memang la niat kita utk nk mnuntut ilmu...gi dgr forum tu...tapi bila dlm keadaan mcm ni, aku rasa serba x slesa...rasa segan...malu pun ada...(eh, sejak bila pulak aku boleh rasa segan + malu2 pulak ni???)...sbelum ni ok ja...x da mslh pun...entah, aku pun x tau knp...

shbt aku gtau yg bas brtolak dlm pukul 6 ptg...so disbabkan x jadi nk join forum tu, aku pun tpaksa ubah plan...speri biasa, ptg2 aku main tennis...so lps asar, aku pun msj kwn aku, ajak dia main tennis...rupa2nya dia join forum tu...hmmm x pe la...aku pun trus gi mktab kot2 ada junior yg turun main tennis...ya, memang ada...malangnya diaorg dh cukup 4 org...so aku x da partner nk main...aku pun parking moto dkt gelanggnag bola tampar sbb ada kwn aku ajak main bola tampar...tiba2 cuaca pulak x mngizinkan...hujan turun renyai2...pastu nmpak mcm hujan nk turun lebat je...tiba2 kwn aku contact, tnya aku nk gi ke x forum tu...aku pun trfikir jgk, klau dh ujan nk turun, memang dh x bleh main apa2...rasanya sempat lagi klau aku gi tukar baju & seluar, pastu join forum tu...last skali aku buat kputusan utk x join...pastu aku naik moto gi garaj bas, nk tgk org main ping pong...trserempak dgn geng2 yg nk gi forum tu....perghhhhhh...seriously aku rasa serba slh yg tramat sgt...rasa rugi sgt2 x join...ptg tu aku balik umah mcm tu ja...x main apa2 pun...mnyesal oh mnyesal....

pngajarannya...trkadang Allah dh beri ptunjuk jln yg betul utk kita lalui...malangnya kita trsilap pilih jln..pluang kdg2 hnya dtg skali ja...klau aku dh tahu ptg tu awan mendung & bagaikan hujan nk turun lebat, buatpe aku plan nk main tennis kn?....hmmmmmmm

4 comments:

  1. la...awat xjoin? best forum tu. bkn terjentik hati je..dh tercubit terkesan dh.huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu...segan la....klau uitm tu dkt, bleh je aku gi sndiri..mslhnya jauh..huhu..x pe..trlepas pluang kalini..pngajaran utk masa akn dtg..

      Delete
  2. insyaALLAH ALLAH itu MAHA MENDENGAR... insyaALLAH pasti ade rezki syuk pasni..entah2 kat maktab sndiri plak pasni~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..good idea..kak, cuba la cadangkan dkt JPP ke..nnti klau ada apa2 smbutan, kita jemput dia..ataupun lps ni klau dia dtg lagi area2 ipoh, gtau sy..

      Delete